Gyógymasszázs

A gyógymasszőr

különböző izomcsoportokat masszíroz a gyógymasszázs során.

Általában fej-, váll-, hát-, nyak-, és lábproblémák izomlazításával az eredeti izomtónus visszanyerésében nyújt segítséget.
Masszírozás során helyileg javítja a vérkeringéstcsillapítja a fájdalmat.
A simítás, a gyúrás bizonyos fogásai a végtag kirázása – izomlazító,
a dörzsölés és az ütögetés inkább – izomtónus fokozó hatású.

 

gyógymasszázs

A gyógymasszázs kezelése

javasolt általános közérzet javítására, keringés- és nyirokrendszeri állapot frissítésére, a stresszoldásra, ortopédiai és reumatológiai megbetegedések kezelésére.
Ideggyógyászati és belgyógyászati betegségek rehabilitációjára.

Sportmasszázs és frissítő masszázs egészségeseken is végezhető.
A gyógymasszázsnak a tevékenységét csak gyógytornász vagy szakképzett gyógymasszőr végzi, ezt főként kiegészítő kezelésnek rendelik. A masszázs mechanikai inger a bőrnek, bőr alatti kötőszövetnek, izomzatnak, javítja a vérkeringést és csillapítja a fájdalmat.

A gyógymasszázs jelentése

a képzett gyógymasszőr olyan masszázstechnikákat (simítás, dörzsölés, lazítás, stb.) alkalmaz a terápia folyamán, amik elősegítik az ízületek regenerációját és ellazítják a merev és letapadt izmokat. Csillapítják a fájdalmat úgy, hogy a kezelt területen vérbőséget okoznak.

Az orvosi gyógymasszázs

legfontosabb területébe a következő három masszázstípus tartozik:

– svédmasszázs (izom- és ízületi panaszokra)
– nyirokmasszázs (keringésjavításra)
– reflexzóna masszázs (speciális betegségekre

A Reflexológia a gyógymasszázsnak speciális fajtája, aminek során a tapasztalt és szakképzett  reflexológus a talpon és a lábfejen található reflexpontok masszírozásával éri el a teljes testre gyógyító hatást.

Egy kíméletes technika az orvosi gyógymasszázs, ez gyógyszerek és műszeres beavatkozás nélkül gyógyít, így nincsenek mellékhatásai és komoly következményei sem. A legrosszabb eset az lehet, hogy hatástalan a kezelés. Ez leginkább úgy jelentkezik, hogy esetleg nem alkalmas a hosszú távú fájdalomcsillapításra.
Ennek okát mozgásszervi szakorvos tudja megvizsgálni, aki alternatív kezelést javasolhat a vizsgálat után.

Orvosi gyógymasszázsnak a hátrányai

A legfőbb hátránya, hogy akármilyen mozgásszervi fájdalom kezelésére nem alkalmas.

A reumatológia vagy a fájdalomterápia majdnem minden mozgásszervi fájdalomnak a diagnózisára és kezelésére szolgál. A masszázs viszont egy különleges terület, ami az izmok, lágyrészek fájdalmának és helytelen működésének a kezelésére alkalmas.

Tehát ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mitől van a fájdalmunk, akkor először szakorvoshoz kell fordulni, aki a vizsgálat után javasolhat gyógymasszázs kezelést.

 

A masszázs egészségügyi előnyei:   https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/a_masszazs_egeszsegugyi_elonyei/20170522124810

 

Hívhat bennünket az alábbi telefonszámon:

06 20 390 3442