Dr. Szentkereszty Balázs – Gasztroenterológus

Gasztroenterológia 

a belgyógyászatból önállósodott szakterület, mely az emésztőrendszerrel és annak betegségeivel foglalkozik a gasztroenterológus orvos.

Ide tartozik a nyelőcső, a gyomor, a vékony- és a vastagbél, a máj, a hasnyálmirigy,
az epe és az epevezeték minden betegsége.

gasztroenterológus

Gasztroenterológus

minden olyan esetben érdemes szakorvossal konzultálnunk, mikor az emésztés, a székelés megváltozik, hasi fájdalmat érzünk, rossz a közérzetünk, és ezek a panaszok összefüggésben állnak az étkezésünkkel.
A tünetek fiatal kortól, egészen idős korig mindenkinél előfordulhatnak, leggyakrabban tavasszal és ősszel.
A mindennapi életünkben kialakuló stressz szerepet játszhat a gasztroenterológiai panaszok kialakulásában.
A megváltozott táplálkozási szokásaink, a mindennapi stressz, a feszültségek, mind-mind emésztési panaszokban nyilvánulhatnak meg.
Az emésztőrendszer érzékenyen reagál a lelki történésekre, gyakran előfordul, hogy egy pszichoszomatikus betegség emésztési-, illetve hasi panaszok formájában nyilvánul meg.

Súlyos tünetek esetén minél előbb szakorvoshoz kell fordulni. Ilyenek pl.: akaratunktól független fogyás, hányás, erős hasi fájdalom, nyelési zavar, fekete vagy véres széklet, vashiányos vérszegénység, emésztőszervi panaszokhoz társuló láz.

 

Mivel foglalkozik a gasztroenterológus?   https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/orvosnal/cikkek/mivel_foglalkozik_a_gasztroenterologus/20121203111628

 

Hívhat bennünket az alábbi telefonszámon:

06 20 390 3442